TOP 10
1 The Illusionit - a világ legjobb illúzionitái Budapesten 2020 - Budapest BOK CSARNOK
2 Szabó Péter Szilvi koncert turné 2020
3 Rómeó és Júlia muical 2020 - Budapest Aréna
4 EDDA koncert 2020 - Budapest Aréna
5 We Will Rock You - Queen musical Budapest
6 Il Divo koncert 2020 - Budapest Aréna
7 Republic koncert 2020
8 Macskák musical 2020 - BOK Csarnok
9 Bodies kiállítás 2.0. - Bálna Budapest
10 Rómeó és Júlia musical 2020 - Budapest Aréna
Ezt nézik mások
A muzsika hangja musical - Magyar Színház
Augusztus Oklahomában
Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál
Recirquel - Éjszaka a cirkuszban
Jurij Basmet és a Moszkvai Szólisták
EDDA ARÉNA 2020
Bánk bán Junior
Oscar / Zene - Filmzenei koncert
G.Ö.R.CS.
Élménybirtok - Bikal

A rosszul őrzött lány

Dátum: 2012-es előadások
Helyszín: Magyar Állami Operaház - Budapest
Jegyvásárlás


A rosszul őrzött lány - Tánckomédia az operaházban 

A balettirodalom egyik legmulatságosabb alkotását mutatja be a Magyar Nemzeti Balett az Operaházban. A rosszul őrzött lány egyik kulcsszerepét, a zsémbes Simone anyót Fülöp Viktor és Szakály György legendás alakításai után most kettős szereposztásban Komarov Alekszandr és Bajári Levente formálja meg.Nyolc éve játszotta utoljára a brit mester, Sir Frederic Ashton koreográfiáját az operaház balettegyüttese az Erkel Színházban - idézte fel Keveházi Gábor balettigazgató a premiert beharangozó hétfői sajtótájékoztatón, hozzátéve: a férfi főhős, Colas neki is kedves szerepe volt a hetvenes években.

A darabot Alexander Grant tanítja be, aki a Royal Ballet 1960-as londoni bemutatóján a mafla Alaint alakította, és az 1971-es budapesti premier előkészítésében is részt vett.

Most Colas-t Oláh Zoltán, Bakó Máté és Medvecz József, Alain szerepét Kerényi Miklós Dávid, Katona Bálint és Koháry István táncolja a többes szereposztásban. Mint azt Keveházi Gábor kiemelte, öröm egy balettigazgató számára, ha olyan tehetséges fiatal szereplőkre oszthatja A rosszul őrzött lány jobbnál jobb szerepeit, mint a jelenlegi csapat.

A gyerekek és felnőttek egyaránt mulathatnak az egyszerű történeten, amely egy jól ismert konfliktuson alapul: a tehetős Simone anyó a lányát, Lise-t a jómódú Alain-hez kényszerítené, a lány azonban a szegény Colas-t szereti. A humor Ashton szellemes mozgásvilágában van - mutatott rá Alexander Grant.

Lise szerepében Pap Adrienn, Radinya Dace és Felméry Lili mutatkozik be. A balettkar számára hálás feladat a Simone anyó baromfiudvarán élő állatok alakjába bújni, valamint Lise és Colas pajtásait alakítani.

Alexander Grant hozzátette: a mostani budapesti produkció abban különbözik az előzőtől, hogy akkor hazai tervek alapján készültek a jelmezek és díszletek, ezúttal azonban Osbert Lancaster londoni terveit használják.

A balett ősét Jean Dauberval koreográfiájával a saját együttese mutatta be Bordeaux-ban, a nagy francia forradalom előestéjén. A zenéje meglehetősen vegyes volt, majd Ferdinad Hérold saját műveiből és Donizetti motívumokból komponált zenét A rosszul őrzött lány párizsi előadásához. Frederic Ashton számára Hérold összeállítását John Lanchbery keltette új életre, úgy, hogy a bordeaux-i verzió egy-egy részletét is beillesztette az anyagba.

Szereplők:
Simone, gazdag falusi özvegyasszony: Bajári Levente
Lise, a leánya: Pap Adrienn
Colas, fiatal földműves, Lise udvarlója: Oláh Zoltán
Thomas, jómódú szőlősgazda: Balogh Béla
Alain, a fia: Kerényi Miklós Dávid
A falusi jegyző: Gefferth Balázs
A jegyző írnoka: Várkonyi Zoltán
Kakas: Szegő András
Csirkék: Séra Mónika / Antal Tünde / Pőcze Eszter
Lise barátnői: Somorjai Enikő, Varga Judit, Pazár Krisztina, Bacskai Ildikó, Deák Dóra, Juratsek Julianna, Pisla Artemisz, Jessica Carulla Leon

A rosszul őrzött lány

Dátum: 2012-es előadások
Helyszín: Magyar Állami Operaház - Budapest
Jegyvásárlás

Jegyajánló.hu - Legyen egy jó programod!

Vásárlói tájékoztató | Általános szerződési feltételek | Kapcsolat

Partnereink: