TOP 10
1 Il Volo koncert 2019 - Budapest Aréna
2 Bonnie és Clyde musical 2019 - Jegyek itt!
3 Titanic musical Magyarországon
4 Andrea Bocelli koncert 2019 - Budapest Aréna
5 We Will Rock You - Queen musical Budapest
6 Zoltán Erika koncert 2019
7 Mézga Család színházban - Országos turné!
8 Lord of The Dance turné 2019 - Budapest, Szeged, Szombathely, Tokaj
9 Eros Ramazzotti koncert Budapesten!
10 The Piano Guys koncert 2019 - Budapest Aréna
Ezt nézik mások
Szabó Péter 2019
Cirkusz jegyek
Babos Gyula - László Attila - Tátrai Tibor gitártrió koncertje
Elisabeth musical - Baja
Boeing, Boeing leszállás Párizsban
Orquesta Buena Vista Social Club búcsú koncert 2014 - Budapest
LB27 World Music & Reggae Camp
Kiszel Tünde erotikus fehérnemű-bemutató 2013
Agria Nyári Játékok
Rajkó Művészegyüttes Angyalok szárnyain koncert

Loreena McKennitt koncert

Dátum: 2012.03.27.
Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna

Loreena McKennitt Budapesten!

A kanadai énekesnő, dalszerző, hárfa- , harmonika-, és zongoraművész, a világzene ismert alakja Budapestre érkezik a The Wind that Shakes the Barley (2010) c. albumának bemutatására.

Loreena McKennit művészetét számos nemzetközi és hazai díjjal ismerték el, köztük kétszer megkapta a JUNO-díjat, mely a kanadai zeneipar legértékesebb kitüntetése és a Canada Rendet, mely az ország legrangosabb kitüntetése . Sikerét a világ 40 országában 14 millió eladott lemez igazolja ( többszörös platina-, és aranylemez birtokosa). A legjobb kortárs világzenei album kategóriában 2007-ben Grammy-díjra jelölték az An Ancient Muse c. albumát . Fellépett Észak-Amerika, Európa, a Közel-Kelet és Délkelet-Ázsia nagyvárosaiban, mindenütt maradandó élményt adva a közönségnek.

Loreena McKennitt zenéje a pop-, a nép-, és világzene ötvözete, melyben a tradicionális kelta motívumok a legerőteljesebbek, bár ihletet az egész világ zenéiből merít, dalszövegeit pedig gyakran irodalmi művek inspirálják. A művész, lemezeinek készítése előtt komoly kutatásokat végez, s mivel szenvedélyes utazó, a kelta kultúra alapos megismerése érdekében elutazott Írországba, Spanyolországba, járt Kínában, Mongóliában, Törökországban és Észak-Afrikában, valamint a Transz-szibériai Expresszel keresztülutazta a korábbi Szovjetunió területét is.

Loreena McKennitt színészként, énekesként és zeneszerzőként dolgozott a híres Stratford-i Shakespeare Fesztiválon (A vihar – 1982, A két veronai nemes – 1984, A velencei kalmár – 2001), de megtalálhatóak zenéi játék és televíziós filmekben is. (Hegylakó 3, a Santa Claus, a Soldier, a Jade, a Holy Man, a The Mists of Avalon)

Debütáló albumát ( Elemental )1985-ben vette fel, és a Quinlan Road nevű saját kiadója adta ki. A Kiadót a háza mellett futó poros útról nevezte el. Ismertségét a The Visit (1991) c. albuma hozta meg, melyet világszerte értékesítettek. A sikersorozat tovább folytatódott a The Mask and Mirror (1994), a The Book of Secrets (1997), az An Ancient Muse (2006) a Midwinter Night’s Dream (2008) lemezekkel.

Loreena McKennitt budapesti koncertjén átélheti a közönség a tradicionális kelta zenei világ harmóniában gazdag hangulatát, élvezheti a kiegyensúlyozott és egyedülálló előadás minden pillanatát. Egy különleges utazáson vehetnek részt, mesebeli tájak és legendák birodalmában, búzamezőkön, szelek szárnyán, mintha egy film szereplői lennének.

Jegyárak:
12 900 Ft 
14 900 Ft
16 900 Ft    
25 000 Ft    
8 900 Ft    

Loreena McKennitt koncert

Dátum: 2012.03.27.
Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna

Jegyajánló.hu - Legyen egy jó programod!

Vásárlói tájékoztató | Általános szerződési feltételek | Kapcsolat

Partnereink: