TOP 10
1 Andrea Bocelli koncert 2022 - Budapest Aréna
2 A tizenötödik musical - Premier - Madách Színház
3 Gipsy Kings koncert 2022
4 Koncz Zsuzsa koncert 2022 - Budapest Sportaréna
5 Rómeó és Júlia musical 2022 - Budapest Aréna
6 Neoton koncert 2022 - Aréna
7 Tesla musical
8 We Will Rock You - Queen musical Budapest
9 Il Divo koncert 2022 - Budapest Aréna
10 Mamma Mia musical - Madách Színház
Ezt nézik mások
Ákos Karcolatok 20 - Debrecen
Pletykafészek
Madame Tussauds Viaszmúzeum - Bécs
Mark Ronson koncert
Flipper Múzeum
Mága Zoltán Újévi koncert 2022
Neoton koncert 2022
Pünkösd Fesztivál Gencsapáti
Csakramálá
Bűvész Színház

DEAD CAN DANCE koncert

Dátum: 2012.10.17.
Helyszín: Papp László Sportaréna Budapest

Idén ősszel Magyarországon ad koncertet Lisa Gerrard és Brendan Perry duója, a tavaly óta újra aktív, ausztrál, de pályafutásuk alatt Londonban működő Dead Can Dance. A fellépésre október 17-én a Papp László Budapest Sportarénában kerül sor. Az együttes az idei évben 16 év után új nagylemezzel jelentkezik, amit európai turnén is bemutatnak, ennek keretében érkeznek többek között hazánkba is. Az őszi európai turnédátumok részletesen itt találhatók, a lapozás után pedig tovább információk és koncertkislemezek is találhatók.

A kultikus világzenei formáció 1981-ben Ausztráliában alakult, zenéjükben a kezdetekben főként középkori és reneszánsz elemeket kevertek a gothic rockkal, később azonban már a világ minden tájának zenei kultúráiból merítettek, így például ázsiai és dél-amerikai, középkori spanyol, kelta, vagy akár arab és bizánci elemeket is felhasználtak. 1996-ig hat nagylemezt adtak ki, ezek közül a nagy sikert arató Spiritchaser című utolsó albumukkal Budapesten is felléptek a Budai Parkszínpadon a World Music Festival keretében.

A zenekar 1998-ban szüntette be tevékenységét, majd 2005-ben egy turné erejéig újra összeállt, tavaly óta pedig tizenöt év szünet után új stúdióalbumon és egy új turné összerakásán dolgoztak.

Az idei terveikről nyilatkozva még tavaly elmondták, hogy télen rögzítik az albumot és nyáron akarják megjelentetni, ami után ősszel következik a turné – ez látszik beigazolódni most.

A zenekar feloszlása után egyébként Brendan Perry 1999-ben jelentkezett Eye of the Hunter című első szólólemezével, a másodikat pedig 2010 tavaszán adta ki Ark címmel. Kettejük közül az aktívabb Lisa Gerrard volt, aki szólólemezei és számos közreműködése mellett komoly karriert futott be a filmzenék terén, közreműködött egyebek mellett a Szemtől szemben, a Gladiátor, az Ali, a Baraka, a Mission Impossible 2, A bennfentes, és például a Bálnalovas zenéjén. Magyar részről pedig talán a legfontosabb filmzenei munkáját Ennio Morriconéval Koltay Lajos Sorstalanság című filmjéhez készítette.

DEAD CAN DANCE koncert

Dátum: 2012.10.17.
Helyszín: Papp László Sportaréna Budapest

Jegyajánló.hu - Legyen egy jó programod!

Vásárlói tájékoztató | Általános szerződési feltételek | Kapcsolat

Partnereink: