Zenés színház > Az Ég tartja a Földet - Erzsébet, a szerelem szentje musical

Az Ég tartja a Földet - Erzsébet, a szerelem szentje musical

Az Ég tartja a Földet - Erzsébet, a szerelem szentje musical

Helyszín: Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Dátum: 2023. november .

Jegyvásárlás

Az Ég tartja a Földet - Erzsébet, a szerelem szentje című musical - Margitszigeti Szabadtéri Színpad - 2023. szeptember 1-2.

Lezsák Sándor szövegkönyv és dalszövegíró, Szikora Robert zeneszerző, Zsuffa Tünde író és Cseke Péter a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház igazgatója, rendező, komoly feladatra vállalkozott, amikor Zsuffa Tünde az Ég tartja a Földet című - Árpád-házi Szent Erzsébet életéről szóló – regényét színpadra vitte. A Margitszigeti Színház és Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház közös szabadtéri bemutatója.

Szent Erzsébet életútjának üzenete a mai kor emberének is szól: nem tűrni a hamisságot és az igaztalanságot, segíteni az elesettet, járványok, természeti katasztrófák, éhínség idején is gyakorolni a cselekvő szeretetet. Nem csupán az erkölcsi értékek kerülnek előtérbe, hanem a lovagi kor és a keresztes hadjáratok korszakát is megismerhetik a nézők, miközben trónviszályok, gyilkosságok, kálváriák szövevényén át rajzolódik ki Erzsébet legendás portréja, akinek hite és bátorító szavai bátyjának, a későbbi IV. Béla királynak erőt ad a tatárok dúlta ország újjáépítésében.

A kettős szereosztásban debütáló musicalben többek között Bori Réka, Buch Tibor, Szekeres Adrien, Szabó P. Szilveszter,  Szerednyey Béla, Kovács Gyopár, Orth Péter és még számos művész lép színpadra.

Cseke Péter, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház igazgatója, a musical rendezője elmondta: olyan fiatal tehetséges művészeket válogatnak a szerepekre, akik maguk is példaképek. Mint mondta, a produkció díszletét Szendrényi Éva, jelmezeit Berzsenyi Krisztina tervezi. A díszlet és a jelmezek a 1200-as évek elejét idézik meg, ehhez kapcsolódik a "nagyon mai zene".

GERTRÚD: SZEKERES ADRIEN (szeptember 1.)
GERTRÚD: SZABÓ DOROTTYA (szeptember 2.)
MAGISTER KONRÁD: FERENCZ BÁLINT (szeptember 1.)
MAGISTER KONRÁD: SZABÓ P. SZILVESZTER (szeptember 2.)
ERZSÉBET: BORI RÉKA
LAJOS: KOLTAI-NAGY BALÁZS
WALTER LOVAG: BUCH TIBOR
HERMANN GRÓF: SZEREDNYEY BÉLA
IX. GERGELY PÁPA: VARGA MIKLÓS
ZSÓFIA: MÄRCZ FRUZSINA
II. ANDRÁS: SIPOS IMRE
GUDA: SZEGVÁRI JÚLIA
IZOLDA: HAJDÚ MELINDA
WALTRAUD: KOVÁCS GYOPÁR
VOLKER: ORTH PÉTER
BÉLA: VARGA-HUSZTI MÁTÉ
ALBERT MESTER: ARADI IMRE
HENRIK: MECHLE CHRISTIAN
GODEHARD: LAKATOS MÁTÉ
VINCENTIUS: PÁL ATTILA
KOLDUS, FRIGYES CSÁSZÁR: KÖRTVÉLYESSY ZSOLT

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

Jegyvásárlás

A jobb felhasználói élmény érdekében az oldalon sütiket használunk.

Top